Contact

Groesbeeks TTL Spoorlaan 8a
6562 AM Groesbeek
T 024 - 397 1639
F 024 - 397 6803
info@groesbeeksttl.nl

 

Orthodontie

  • Uitneembare beugel

Deze beugel bestaat uit een kunsthars verhemelteplaat waarin een aantal draaddelen is verankerd. Enkele van die draaddelen zorgen ervoor dat de beugel stevig rond je gebit blijft zitten (ankers). Andere draden hebben een verende werking en duwen met subtiele krachten tegen je tanden. De verende draden kunnen gemakkelijk verbuigen.

  • CC-bar

De CC bar is een metalen draadje dat achter de boven- en/of ondertanden wordt  geplaatst. De CC bar wordt aan de binnenzijde vastgeplakt met composiet (witte tandenlijm). Dit draadje zorgt ervoor dat de tanden mooi recht blijven staan, zonder dat hiervoor een aparte losse retentie beugel nodig is. De spanning die in de tanden zit wordt door de CC bar opgevangen. Een CC bar wordt ook wel "spalk" genoemd.

  • Retentiebeugel

Deze uitneembare beugel is een kunstharsplaat met een aantal metalen draden die zo gevormd zijn dat je gebit op een natuurlijke manier, dus met heel weinig kracht, kan wennen aan de nieuwe stand. Met deze plaat ga je heel voorzichtig afbouwen zonder dat de tanden en kiezen weer teruglopen. De tanden en kiezen staan na een orthodontische behandeling nog los in het kaakbot en moeten in deze nieuwe en goede stand weer vastgroeien met behulp van de retentiebeugel.