Contact

Groesbeeks TTL Spoorlaan 8a
6562 AM Groesbeek
T 024 - 397 1639
F 024 - 397 6803
info@groesbeeksttl.nl

 

Protheses

  • Partiële en volledige protheses

Enkele ontbrekende tanden of kiezen aan een kunsstof plaatje noemen we een partiële prothese. Indien alle tanden en kiezen van uw boven- of ondergebit ontbreken spreken we van een volledige prothese.

Samen met u en uw tandarts bekijken we welke mogelijkheden het beste bij u past.

  • Klikprotheses

Een klikprothese is een volledige of partiële prothese die wordt vastgeklikt op implantaten. Implantaten zijn kleine titatnium schroefjes die in het kaakbot worden geschroefd door een kaakchirurg of implantoloog. Een klikprothese voelt veel natuurlijker aan en blijft stevig zitten zodat u zorgeloos kunt lachen, praten en eten. Voor het reinigen van de prothese kunt u deze zelf losklikken.

  • Flexprotheses

Een flexprothese is gemaakt van flexibel materiaal, heeft een hoog draagcomfort en is zeer duurzaam en sterk. Wanneer u allergisch bent voor metalen die worden gebruikt bij een frame-prothese kan de flexprothese uitkomst bieden. De klinisch prothese technicus van Groesbeeks TTL adviseert u graag over de verschillende protheses en welke voor u het meest geschikt is.

  • Frames

Een frameprothese is een metalen constructie met daarop tandvleeskleurige kunsthars waarin tanden of kiezen zijn geplaatst. Aan een frameprothese zitten een soort haakjes die om een aantal van uw eigen tanden of kiezen worden geklemd, zodat het frame stevig blijft zitten. Voor een frameprothese moet u dus nog in bezit zijn van een aantal eigen tanden en/of kiezen.

  • Reparatie van protheses

Is er een scheur in uw kunstgebit gekomen, een tandje afgebroken  of is de prothese helemaal gebroken? Neemt u dan contact op met uw tandarts voor een doorverwijzing naar ons, in de meeste gevallen kunt u direct langskomen; wij repareren uw kunstgebit terwijl u geniet van een kopje koffie. Neemt de reparatie langere tijd in beslag, dan bespreken we dit met u.

  • Implantaten voor protheses (alle voorkomende systemen)